Glasvervanging of nieuwe ramen (glas+schrijnwerk)

Wil je het glas vervangen met behoud van je huidige raamprofielen of wil je jouw volledige raam/ramen vervangen?

Extra info voor je keuze

Glasvervanging met behoud van de huidige raamprofielen is gemiddeld tot vier keer goedkoper dan het vervangen van het volledige raam (glas en schrijnwerk). Daarom is glasvervanging een populaire, eenvoudige en zinvolle renovatie-ingreep. Als je voor glasvervanging kiest, wordt door de partner-aannemer gecontroleerd of je huidige raamprofielen sterk genoeg en voldoende kwalitatief zijn.

Daarnaast speelt ook het energetische aspect mee. Heb je bijvoorbeeld heel oude aluminium raamprofielen, dan zal je huis ook na de glasvervanging nog steeds heel wat energie verliezen en heb je meer kans op condensvorming. De partner-aannemer zal steeds duidelijk aangeven wanneer glasvervanging geen optie blijkt.

Als je – al dan niet uit technische noodzaak – kiest om je volledige ramen te vervangen, kan dit zowel in aluminium, PVC als hout (gecoat of ongecoat). In dit geval worden zowel het raamschrijnwerk als het glas vervangen.

Opgelet: heb je voor sommige ramen nood aan volledige raamvervanging en bij sommige enkel aan glasvervanging? Meld je dan aan voor raamvervanging, de aannemer bekijkt dan i.f.v. het volume of hij ook de vervanging van het glas in de bestaande raamprofielen kan meenemen.